fredag 31. desember 2010

Inspirasjon


På den flotte bloggen til Namaste leste jeg om poladroid. Kjempefestlig! Jeg har lekt meg masse med dette morsomme programmet, og ser ikke bort fra at bloggen min vil bære preg av det fremover.

På bloggen Kaptein Biff ble jeg inspirert til å lage islykter ved hjelp av ballonger, og det er dette man ser begynnelsen av på bildet over her. Det var de eneste ballongene jeg hadde i huset litt over 02.00 om natta da jeg fant ut at dette måtte jeg prøve med en eneste gang. Nå skulle jeg gjerne hatt bilder av det ferdige resultatet også, men værgudene har ikke vært på min side, nå er det mildvær ute. Ja, ja, ballongene får ligge ute til de finner det for godt å fryse, er jeg riktig heldig (og det kan jo godt hende), så blir de gjennomfrosne, og jeg får ikke lykter, men iskuler. Hva i alle dager skal jeg med det...tja, jeg får lage en haug med iskuler og bygge en stor lykt av dem, kanskje, tiden vil vise. :)

tirsdag 28. desember 2010

Juleferie


Noen dager før julaften reiste mannen min, hunden min og jeg på juleferie til en gammel gård langt ute på landet. Der har vi feiret jul sammen med min manns mamma og hennes kjæreste. Med mange, mange minusgrader og tykk snø på bakken og på trærne. Nesten som å feire jul i et julekort, med julenek på låveveggen og på stabburet, og rådyr som kommer og spiser i skogkanten. Og juletre som er hentet i egen skog. 

Jeg burde hatt vakre bilder derfra, men dessverre takket linsen på kameraet mitt takk for seg da vi kom dit, muligens skjedde det noe på reisen? Derfor kommer et uklart bilde (tatt med kameraet på mac'en) av en nissepike som står på ovnen i stua hjemme hos meg i stedet. Hun kjøpte jeg på Rema 1000 for to år siden til den nette sum av 10 kroner.

I går ble min kjære bestemor 94 år. Dessverre fikk jeg ikke feriet dagen sammen med henne, for vi bor på hver vår kant av landet, men jeg snakket med henne i telefonen på kvelden, og hun hadde hatt en flott dag med masse gjester og telefonsamtaler. Når en bestemor er blitt såpass voksen er man glad for hver gang man får lov til å gratulere med dagen, og jeg er svært takknemlig for at jeg fikk gjøre det i år igjen, og håper jeg kan gjøre det samme neste jul.

lørdag 18. desember 2010

Fridge Shnookie


Jeg har latt meg inspirere. Jeg fant en søt fridge shnookie hos colouredbuttons.com. Den passet mine evner som kreatør ypperlig. Dessverre var magnetene jeg brukte ikke helt kraftige nok, så min shnookie kan ikke holde hendene på magen sånn som originalen kan, men den kan heldigvis holde seg selv opp på kjøleskapet mitt, så da sier jeg meg rimelig fornøyd.

fredag 17. desember 2010

Hviit


Tenk at jeg vant! 
Hviits adventskonkurranse med kjempefin premie, og jeg vant. Hurra, hurra, hurra! Jeg danser lykkedans og knipser bilder uten antydning til nok lys i fryd og adventsglede. Og tenk at i dag kom gevinsten hjem til huset i skogen, levert på døren. Det er ikke dårlig når man bor en mil utenfor byen, og innkjøringen fra veien er 200 meter med ubrøytet hullete skogsvei inn i en mørk skog der det bare finnes et eneste lite hus.

Hviit har forresten den fineste blogg og en alldeles fantastisk nettbutikk der man finner de vakreste ting, anbefales på det varmeste.

mandag 13. desember 2010

3. søndag i advent


Lysene i lysekrona peker omtrent alle andre veier enn loddrett opp som man kanskje kunne ønske at de skulle gjøre, adventslysene renner, og i vinduet bak julekrybba ser man gjennskinn fra tven. 

Herlig adventstid!

lørdag 11. desember 2010

Grisekopp


Mannen min kom hjem i dag med en adventsgave til meg. En grisekopp. 
Han sa jeg kunne drikke grisete av den. :)

fredag 10. desember 2010

Bretter stjerner og mister penger


Jeg kommer til å bli fattig av julehandlingen. Ikke fordi gavene jeg handler koster for mye, men fordi jeg er så lite oppmerksom. Rett og slett uoppmerksom. I går handlet jeg to gjenstander på Panduro. Jeg husker at jeg tenkte at det var dyrere enn jeg trodde da han bak kassa sa hva det kostet, men jeg tenkte at det var sikkert jeg som hadde sett feil på prislappene. Senere så jeg på kvitteringen at det sto en ekstra ting der, en ting som jeg ikke hadde handlet. En engel som kostet like mye som resten jeg hadde handlet til sammen. Det kan jo hende at jeg får tilbake de pengene dersom jeg går tilbake, men jeg vet ikke.

I dag var jeg og pantet flasker, ikke store summen, ca 60,- kroner, men pantelappen forsvant på mystisk vis et sted mellom panteautomaten og kassen. Jeg aner ikke hvor jeg gjorde av den. Kanskje la jeg den en lur plass? Kanskje holdt jeg den i hendene og bare mistet den uten å merke det? Jeg vet ikke. Ja, ja, flaskene er pantet, så de kan brukes igjen, og kanskje var det noen som hadde mer bruk for pengene enn jeg som fant pantelappen og kunne handle seg noe de ikke hadde planlagt. Det gjør meg i bedre humør når jeg forestiller meg det.

Og så har jeg fått brettedilla. Bretter stjerner mens jeg funderer på hva jeg skal gjøre med dem. Man trenger vel ikke alltid ha en klar plan med alt man gjør? Jeg har i alle fall ikke det.

tirsdag 7. desember 2010

Sjokolademenn


Jeg baker ikke til jul. Mest fordi jeg ikke kan spise bakverket, og da gidder jeg ikke. Det jeg derimot kan spise er mørk sjokolade, og å smelte sjokolade tar ikke lange stunden. Jeg kjøpte en silikonform og nå tryller jeg frem de søteste sjokolademenn. Er så fornøyd! Det er det enkleste som finnes og jeg synes de blir så fullstendig nusselige. Nå gjelder det bare å holde seg unna til julen er her.

søndag 5. desember 2010

Adventslys


2. søndag i advent. Tiden går virkelig fort nå, heldigvis har jeg ikke sølv som må pusses eller 7 slag kaker som må bakes, så jeg har vel ikke noe å klage over når jeg tenker meg om. Det som tar mest tid er i grunnen gavene. Jeg hadde store planer om å lage gavene i år, men plutselig var det desember, og det eneste jeg hadde gjort var å kle adventsstaken min med perler. Her tenkes det mest på seg selv...

Og selv om hvite lys og gjerne kubbelys er det som gjelder for tiden, så klarer jeg ikke å slutte med lilla i adventstaken min. Jeg elsker lilla. :)

fredag 3. desember 2010

Adventsstjerne


Jeg liker tradisjoner. 
Veldig mye er annerledes nå enn for noen år siden for meg. De siste årene har jeg feiret jul på ulike steder, med forskjellige mennesker med hver sine tradisjoner og julemenyer. Dermed setter jeg ekstra stor pris på det som er det samme år etter år etter år. Som min adventsstjerne. Det er den stjerna jeg kjøpte meg da jeg for første gang trengte en adventsstjerne. Jeg har kun den, og den får hedersplassen hvert år. Jeg har nå bodd på 4 ulike steder med den i vinduet. I fjor hadde jeg en valp i hus som klarte å tygge ledningen tvers over (kontakten var heldigvis ikke i veggen). Jeg trodde at dette ville være siste vers for stjerna, men etter å ha vært på jakt etter en ny stjerne kom jeg frem til at det eneste riktige var å få satt på en ny kontakt på den gamle. Jeg fant mange fine stjerner på min søken etter ny, men ingen som kunne måle seg med min.

Det er mulig jeg knytter meg for mye til tingene mine...

onsdag 1. desember 2010

Julekalendertid


Jeg har en julekalender som varer i år etter år. Det er 24 små bøker som til sammen forteller Charles Dickens "En Julefortelling". Jeg kjøpte den til meg selv i 1997, så jeg har hatt glede av den i 13 år nå. Fint med tradisjoner.


Og så leste jeg om verdens herligste nissedøridé her
Alle med barn i rett alder bør absolutt låne den idéen.